Förboka Düsseldorf, Skåne

Den 13 maj släpps Düsseldorf, Skåne för köp på bl.a. Apple, SF Anytime och Viaplay. Här är länken för att förbeställa filmen på Apple: https://tv.apple.com/se/movie/dusseldorf-skane/umc.cmc.68y5f8of0flay1m035kdz9gu3

Länk till SF Anytime: https://www.sfanytime.com/sv/movie/dusseldorf-skane

Den 13 maj släpps Düsseldorf, Skåne för streaming och köp på bl.a. Apple, SF Anytime och Viaplay. Här är länken för att förbeställa filmen på Apple:

Året är 1986 i en by på Österlen i Skåne. Fredrik är synthare och bor med sin mamma Anita. Han älskar Nina som kommer från ett akademikerhem och som drömmer om att börja på en prestigefull fotoskola i Stockholm. Fredrik brinner för sin synthmusik och hans synthband ”Vision Moderne” ska göra sin första spelning samtidigt som hans föräldrar är på väg att förstöra allt för honom. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets. Långfilmsdebuterande regissören Patrik Blomberg Book har gjort det som kallats Sveriges första synthfilm. I rollerna ses bl.a. Erik Svedberg–Zelman, Rebecca Plymholt, Anna Blomberg, Magnus Schmitz, Karin Lithman och Daniel Gustavsson.

“DÜSSELDORF, SKÅNE” produceras av Fat City Pictures AB i Malmö. Samproducent är Film i Skåne. Filmen har fått produktionsmedel av SFI och SVT inom ramen för samarbetet Moving Sweden. Samt stöd av Malmö stad och Ystad Österlen Filmfond. Finansiering kommer även från en lyckad crowdfundingkampanj och privata finansiärer.

Inspelningen skedde i augusti 2021 på flera platser i Skåne, framför allt på Österlen i bl.a. Gärsnäs, Smedstorp och Ystad.

Skådespelare:

Erik Svedberg-Zelman – Fredrik

Rebecca Plymholt – Nina

Anna Blomberg – Anita

Magnus Schmitz – Bengt

Karin Lithman – Barbro

Daniel Gustavsson – Krister

Selma Modéer Wiking – Kim

Ian Henri – Pelle

Vesta Blomberg Book – Anna

Patrik Blomberg Book, filmregissör, manusförfattare och kompositör.

Född: Malmö 1968, Bor: Malmö

Gjort i urval: Tilldelades Danmarks motsvarighet till Guldbaggen (Robertpriset) samt danska motsvarigheten till Kristallen för dokumentärfilmen ”Lille Voksen” 2010. Gjorde sin första kortfilm 1992 producerad av Danska Filmverkstan i Köpenhamn. Gjort ett 60-tal musikvideos åt bl.a Weeping Willows, Eggstone, Caroline af Ugglas, Pandora, mfl. samt ett 40-tal andra filmproduktioner. Började filmbanan som ljudtekniker på SVT Malmö 1986, varit programsekretarare på Folkets Bio, anställd som trailerproducent på danska SBS TV A/S. Komponerat musik sedan 80-talet och släppt musik under artistnamnet DA BOOK på Börft, Lamour Records, Grand Recordings och Exit Records. Tilldelades ett stipendium från kulturrådet 2016 och skrev ett 30 minuter långt verk för stråkkvartett som hade sitt uruppförande på Pufendorfinstitutet i Lund 2016. Driver produktionsbolaget Fat City Pictures tillsammans med sin fru Viktoria. Ligger även bakom kultförklarade 80-tals synthbandet Ausgang Verboten

Musik i filmen: 

FRONT 242: ”Operating tracks”, ”U-Men” 

VISAGE: ”Fade to Grey” 

LUSTANS LAKEJER: ”Diamanter” 

PAGE: ”Dansande man” 

DIE DORAUS & DIE MARINAS: ”Fred from Jupiter” 

TWICE A MAN: ”Nowhere”, ”Decay” 

NEON JUDGEMENT: ”The Fashion Party” 

ABSOLUTE BODY CONTROL: ”Figures” 

A;GRUMH: ”New Fashion” 

TREDJE MANNEN: ”Lizard king”, ”Glädje”, ”Sailor” 

PORTION CONTROL: ”Thrust Angel” 

AUSGANG VERBOTEN: ”Consumer” 

NINE CIRCLES: Twinkling stars 

ULL LINDFORS: ”Du är den ende” 

MANNA: ”Gud vill ha kontakt” 

VISION MODERNE: ”Love Will Save Us” – specialkomponerad synthlåt av Patrik Blomberg Book till filmens synthband Vision Moderne. Erk Svedberg-Zelman på sång. Låten i samband med premiären. 

Spellistan finns här: https://open.spotify.com/playlist/0Ew5wA7jvceHP2mFpnlEEa?si=f7220c257a5b4eca